Stołówka szkolna
ZAPRASZA
Jadłospis został przygotowany na podstawie wytycznych Ustawy z dn. 01. 09. 2015 r.
(Dz. U. 2015 r. Poz. 35) „O bezpieczeństwie żywności i żywienia”
oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26. 08. 2015 r.
Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny. Szczegółowy wykaz składników i alergenów dostępny jest do wglądu u intendentki szkolnej.
Jadłospis dla Przedszkola
MENU będzie serwowane w pierwszym tygodniu maja, tj. od 05. 05. 2025 r. – 09. 05. 2025 r.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 05.05.2025 | Kanapki z wędliną, ogórek zielony, ser żółty, herbata | Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb, jabłko | Ciastka kruche, kisiel truskawkowy, pomarańcze |
Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja | Białko, gluten |
WTOREK 06.05.2025 | Kanapki z pasztetem, serek naturalny, pomidor, kakao | Zupa pomidorowa z makaronem Podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa | Budyń malinowy, gruszka, herbatniki |
Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, seler | Białko, gluten |
ŚRODA 07.05.2025 | Płatki kukurydziane na mleku, bułka wek z dżemem | Gulasz mięsno warzywny, kasza jęczmienna, herbata, jogurt gratka, banan | Gofry z owocami, kawa inka |
Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, seler | Białko, gluten, jaja |
CZWARTEK 08.05.2025 | Parówki, chleb, pomidor, herbata | Zupa kalafiorowa Kotlet mielony, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot, kiwi | Sałatka owocowa z jogurtem, herbatniki |
Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja, seler | Białko, gluten |
PIĄTEK 09.05.2025 | Kanapki z pasta z tuńczyka i sera, sałata zielona, herbata | Ryba po grecku, bułka wek, herbata, serek homogenizowany | Muffinki jogurtowe, kawa inka, mandarynki |
Alergeny | Białko, gluten, jaja, ryby | Białko, gluten, jaja,ryby, seler | Białko, gluten, jaja |
Jadłospis dla Szkoły Podstawowej
MENU będzie serwowane w pierwszym tygodniu maja, tj. od 05. 05. 2025 r. – 09. 05. 2025 r.
DZIEŃ TYGODNIA | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 05.05.2025 | Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb, jabłko |
Białko, gluten, jaja | |
WTOREK 06.05.2025 | Zupa pomidorowa z makaronem Podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa |
Białko, gluten, seler | |
ŚRODA 07.05.2025 | Gulasz mięsno warzywny, kasza jęczmienna, herbata, jogurt gratka, banan |
Białko, gluten, seler | |
CZWARTEK 08.05.2025 | Zupa kalafiorowa Kotlet mielony, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot, kiwi |
Białko, gluten, jaja, seler | |
PIĄTEK 09.05.2025 | Ryba po grecku, bułka wek, herbata, serek homogenizowany |
Białko, gluten, jaja, ryby, seler |
Wszystkim uczniom, którzy korzystają ze stołówki szkolnej
życzymy smacznego.
Opłaty za wyżywienie w ZS Stale
Stawki żywieniowe w maju 2025 r.
SZKOŁA PODSTAWOWA
Opłata za obiady w maju wynosi:
16 x 5,60 = 89,60 zł.
Dzienna stawka żywieniowa wynosi 5,60 zł.
Mniejsza porcja tzw. przedszkolna wynosi 3,60 zł.
16 x 3,60 zł = 57,60 zł
MLEKO – OWOCE I WARZYWA
Szkoła podstawowa klasy I – V
– mleko białe: bezpłatne
– jogurt naturalny: bezpłatny
– kefir naturalny: bezpłatny
– serek naturalny: bezpłatny
Anna Kacprzak
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady dokonujemy do 10 maja 2025 r.
nr konta 60 9439 0007 2001 1000 1046 0001
PRZEDSZKOLE
Opłata za śniadanie w maju wynosi:
20 x 2,40 zł = 48,00 zł.
Opłata za obiad w maju wynosi:
20 x 3,60 zł = 72,00 zł.
Opłata za podwieczorek w maju wynosi:
20 x 2,00 zł = 40,00 zł.
Nieobecności dziecka są odpisywane i odliczane
w następnym miesiącu.
Anna Kacprzak
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady dokonujemy do 10 maja 2025 r.
nr konta 60 9439 0007 2001 1000 1046 0001