Stołówka szkolna
ZAPRASZA
Jadłospis został przygotowany na podstawie wytycznych Ustawy z dn. 01. 09. 2015 r.
(Dz. U. 2015 r. Poz. 35) „O bezpieczeństwie żywności i żywienia”
oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26. 08. 2015 r.
Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny. Szczegółowy wykaz składników i alergenów dostępny jest do wglądu u intendentki szkolnej.
Jadłospis dla Przedszkola
MENU będzie serwowane w trzecim tygodniu listopada, tj. od 17. 11. 2025 r. – 21. 11. 2025 r.
| ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
| PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 | Kanapki z wędliną, ser żółty, ogórek i sałata zielona, herbata | Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb, jabłko | Budyń malinowy, chałka serowa, mandarynki |
| Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja | Białko, gluten |
WTOREK 18.11.2025 | Płatki czekoladowe na mleku, bułka wek z dżemem | Zupa ogórkowa Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty białej, herbata z cytryną | Sałatka owocowa z jogurtem, biszkopty |
| Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja, seler | Białko, gluten |
ŚRODA 19.11.2025 | Jajecznica na maśle, pomidor, szczypiorek, kakao | Gulasz mięsno warzywny, kasza jęczmienna, kompot, mleko smakowe | Tosty z szynką i serem, jabłko |
| Alergeny | Białko, gluten, jaja | Białko, gluten, seler | Białko, gluten |
| CZWARTEK 20.11.2025 | Kanapki z pasztetem, serek naturalny, papryka, kawa inka | Zupa grochowa Naleśniki z serem, herbata, banan | Kisiel truskawkowy, kiwi, herbatniki |
| Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja, seler | Białko, gluten |
| PIĄTEK 21.11.2025 | Płatki kukurydziane na mleku, bułka wek z dżemem | Ryba po grecku, bułka wek, herbata owocowa, sok Kubuś | Muffinki z rodzynkami, kawa inka, pomarańcze |
| Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja, ryby, seler | Białko, gluten, jaja |
Jadłospis dla Szkoły Podstawowej
MENU będzie serwowane w trzecim tygodniu listopada, tj. od 17. 11. 2025 r. – 21. 11. 2025 r.
| DZIEŃ TYGODNIA | OBIAD |
| PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 | Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb, jabłko |
| Białko, gluten, jaja | |
| WTOREK 18.11.2025 | Zupa ogórkowa Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty białej, herbata z cytryną |
| Białko, gluten, jaja, seler | |
ŚRODA 19.11.2025 | Gulasz mięsno warzywny, kasza jęczmienna, kompot, mleko smakowe |
| Białko, gluten, seler | |
| CZWARTEK 20.11.2025 | Zupa grochowa Naleśniki z serem, herbata, banan |
| Białko, gluten, jaja, seler | |
| PIĄTEK 21.11.2025 | Ryba po grecku, bułka wek, herbata owocowa, sok Kubuś |
| Białko, gluten, jaja, ryby, seler |
Wszystkim uczniom, którzy korzystają ze stołówki szkolnej
Życzymy smacznego!
Opłaty za wyżywienie w ZS Stale
Stawki żywieniowe w listopadzie 2025 r.
SZKOŁA PODSTAWOWA
Opłata za obiady w listopadzie wynosi:
18 x 5,60 = 100,80 zł.
Dzienna stawka żywieniowa wynosi 5,60 zł.
Mniejsza porcja tzw. przedszkolna wynosi 3,60 zł.
18 x 3,60 zł = 64,80 zł
MLEKO – OWOCE I WARZYWA
Szkoła podstawowa klasy I – V
– mleko białe: bezpłatne
– jogurt naturalny: bezpłatny
– kefir naturalny: bezpłatny
– serek naturalny: bezpłatny
Anna Kacprzak
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady dokonujemy do 10 listopada 2025 r.
nr konta 60 9439 0007 2001 1000 1046 0001
PRZEDSZKOLE
Opłata za śniadanie w listopadzie wynosi:
18 x 2,40 zł = 43,20 zł.
Opłata za obiad w listopadzie wynosi:
18 x 3,60 zł = 64,80 zł.
Opłata za podwieczorek w listopadzie wynosi:
18 x 2,00 zł = 36,00 zł.
Nieobecności dziecka są odpisywane i odliczane
w następnym miesiącu.
Anna Kacprzak
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady dokonujemy do 10 listopada 2025 r.
nr konta 60 9439 0007 2001 1000 1046 0001
