Stołówka szkolna
ZAPRASZA
Jadłospis został przygotowany na podstawie wytycznych Ustawy z dn. 01. 09. 2015 r.
(Dz. U. 2015 r. Poz. 35) „O bezpieczeństwie żywności i żywienia”
oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26. 08. 2015 r.
Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny. Szczegółowy wykaz składników i alergenów dostępny jest do wglądu u intendentki szkolnej.
Jadłospis dla Przedszkola
MENU będzie serwowane w czwartym tygodniu stycznia, tj. od 20. 01. 2025 r. – 24. 01. 2025 r.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 | Kanapki z wędliną, sałata zielona, rzodkiewka, ser żółty, herbata | Rosół z makaronem z mięsem drobiowym i marchewką, jabłko | Racuszki z jabłkiem, kakao |
Alergeny | Białko, gluten | Gluten, jaja | Białko, gluten, jaja |
WTOREK 21.01.2025 | Jajecznica na maśle z papryką, bułka wek, kawa inka | Zupa pomidorowa z ryżem Gulasz , ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, kompot | Budyń malinowy, chałka, gruszka |
Alergeny | Białko, gluten, jaja | Białko, gluten, seler | Białko, gluten |
ŚRODA 22.01.2025 | Płatki kukurydziane na mleku, bułka wek z dżemem | Makaron z mięsem, sos spaghetti, ser żółty, herbata, sok, mandarynki | Ciasto z jabłkami, kakao |
Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja |
CZWARTEK 23.01.2025 | Parówki, chleb, pomidor, herbata | Zupa kalafiorowa Roladki drobiowe ze szpinakiem, szynką i serem, sos śmietanowy, ryż, surówka z marchewki, herbata owocowa | Tosty z szynką i serem, herbata, jabłko |
Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, seler | Białko, gluten |
PIĄTEK 24.01.2025 | Płatki czekoladowe na mleku, bułka wek z dżemem | Ryba, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot | Smoothie biszkoptowe z brzoskwinią i gruszką |
Alergeny | Białko, gluten | Białko, gluten, jaja, ryby | Białko, gluten |
Jadłospis dla Szkoły Podstawowej
MENU będzie serwowane w czwartym tygodniu stycznia, tj. od 20. 01. 2025 r. – 24. 01. 2025 r.
DZIEŃ TYGODNIA | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 | Rosół z makaronem z mięsem drobiowym i marchewką, jabłko |
Gluten, jaja | |
WTOREK 21.01.2025 | Zupa pomidorowa z ryżem Gulasz , ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, kompot |
Białko, gluten, seler | |
ŚRODA 22.01.2025 | Makaron z mięsem, sos spaghetti, ser żółty, herbata, sok, mandarynki |
Białko, gluten | |
CZWARTEK 23.01.2025 | Zupa kalafiorowa Roladki drobiowe ze szpinakiem, szynką i serem, sos śmietanowy, ryż, surówka z marchewki, herbata owocowa |
Białko, gluten, seler | |
PIĄTEK 24.01.2025 | Ryba, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot |
Białko, gluten, jaja, ryby |
Wszystkim uczniom, którzy korzystają ze stołówki szkolnej
życzymy smacznego.
Opłaty za wyżywienie w ZS Stale
Stawki żywieniowe w styczniu 2025 r.
SZKOŁA PODSTAWOWA
Opłata za obiady w STYCZNIU wynosi:
19 x 5,60 = 106,40 zł.
Dzienna stawka żywieniowa wynosi 5,60 zł.
Mniejsza porcja tzw. przedszkolna wynosi 3,60 zł.
19 x 3,60 zł = 68,40 zł
MLEKO – OWOCE I WARZYWA
Szkoła podstawowa klasy I – V
– mleko białe: bezpłatne
– jogurt naturalny: bezpłatny
– kefir naturalny: bezpłatny
– serek naturalny: bezpłatny
Anna Kacprzak
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady dokonujemy do 10 stycznia 2025 r.
nr konta 60 9439 0007 2001 1000 1046 0001
PRZEDSZKOLE
Opłata za śniadanie w styczniu wynosi:
21 x 2,40 zł = 50,40 zł.
Opłata za obiad w styczniu wynosi:
21 x 3,60 zł = 75,60 zł.
Opłata za podwieczorek w styczniu wynosi:
21 x 2,00 zł = 42,00 zł.
Nieobecności dziecka są odpisywane i odliczane
w następnym miesiącu.
Anna Kacprzak
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady dokonujemy do 10 stycznia 2025 r.
nr konta 60 9439 0007 2001 1000 1046 0001